Kajakken met instructeur Ardennen

Een mooie kajak tocht op de Ourthe in de Ardennen

Kajakken met instructeur Ardennen

33.95 per persoon

Kajakken of kano-varen zijn misschien wel de bekendste outdooractiviteiten van de Ardennen! Bijna iedereen heeft toch al wel eens tijdens een familie- of vriendenweekend, een schoolreis of tijdens een bedrijfsuitje één van de Ardense rivieren bevaren ?

Aantal personen:

Beschrijving

Bij ons huurt u niet alleen maar het materiaal. Voordat u het water op gaat, krijgt u al een gedegen uitleg, en vervolgens varen onze instructeurs met u mee. Onderweg leren wij u de basistechnieken van het varen op stromend water.

Wij bieden onze activiteiten graag zo authentiek mogelijk aan, en dat geldt ook voor het kajakken. Daarom varen wij als één van de weinigen nog in sportieve één-persoons kajaks.

We varen een leuke route op de Ourthe van Hamoir naar Comblain au Pont en onderweg nemen we ruim de tijd voor uitleg over het juiste gebruik van het materiaal en hoe je de rivier moet ‘lezen’ om de juiste route te volgen. Met deze nieuw verworven stuurmanskunsten zou u het droog moeten kunnen houden bij de diverse stroomversnellingen.

Wij hebben ook oog voor de mooie natuur waar we doorheen varen, en vertellen u graag iets over dierensporen en het landschap dat we tegenkomen.

LET OP: Deze activiteit is sterk afhankelijk van de waterstand, en in de zomerse maanden komt het regelmatig voor dat die niet voldoende is om u een leuke ervaring te garanderen. Het is helemaal niet leuk, als u regelmatig met de kajak vastloopt op de bodem, en u hele stukken zou moeten lopen. In dat geval nemen wij kort tevoren contact met u op, en overleggen we over een eventueel alternatieve outdooractiviteit die het beste bij u past.

 

Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen zelfstandig in een kajak varen. Voor jongere kinderen adviseren wij een Canadese kano die zij delen met één of twee volwassenen.

VenturiX zorgt voor de kajak, peddels en zwemvesten. In het vroege voorjaar, of de late herfst, kan het prettig zijn om een wetsuit te dragen.

Voor uw eigen veiligheid en comfort is het verstandig om dichte (oude) sportschoenen te dragen, en in ieder geval géén slippers of sandalen. Het kan voorkomen dat u uit de kajak moet, en daarbij loopt u de kans dat u uw voeten beschadigt op stenen of andere scherpe objecten die zich in het water bevinden.

 

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.