Actieve gezinsvakantie Ardennen

Inclusief verblijf in een heuse tipi en 3 spannende activiteiten

Actieve gezinsvakantie Ardennen

179.50 per persoon

U overnacht vijf nachten in één van onze tipis en u sluit af met een nacht in een stoer bivak in ons eigen bos. Overdag gaan we er een paar keer op uit voor spannende outdooractiviteiten, maar u houdt tijd genoeg over om lekker te ontspannen, of voor toeristische bezoekjes in de weide omgeving.

Aantal personen:

Beschrijving

De accommodatie:

U overnacht in één van onze ruime tipi’s, in ons eigen bos, voorzien van matrassen en eenvoudig campingmeubilair. U kunt gebruik maken van een centrale keuken, of u neemt een eigen campingkeuken mee.

De tenten staan niet op een grote, overvolle camping, maar op onze eigen outdoorlocatie, in een oude steengroeve, niet ver van Luik. U mag hier naar hartenlust kampvuurtjes maken en barbecuen*

We hebben prima sanitair en een grote ‘huiskamer’ in onze herberg, als u even lekker binnen wilt zitten.

De laatste avond van uw verblijf, verhuist u naar onze andere steengroeve, op 10 minuten rijden, voor een  avontuurlijk bivak onder de sterren. Onder leiding van onze instructeurs bouwt u een eigen tentje van zeil en touw, en bereidt u een eenvoudige maaltijd boven het kampvuur. Deze maaltijd, evenals het ontbijt op de laatste ochtend, zijn inclusief.

*Het kan zijn dat de lokale overheid uit veiligheidsoverwegingen restricties aan open vuur afkondigd, in tijden van droogte.

 

De activiteiten:

Tijdens de week nemen wij u 3 x mee voor een stoere outdooractiviteit, te weten mountainbiken, klimmen en abseilen en ons challengeparcours. Desgewenst kunt u één of meerdere activiteiten bijboeken zoals speleologie, kajakken, boogschieten of quadrijden. Daarnaast is er is meer dan genoeg te doen in de weide omgeving om u zelf mee te vermaken.

 

 

De  aard van ons terrein, en de locatie van de tipi’s, vraagt om een sportieve en avontuurlijke instelling. Door de grote hoogteverschillen is dit verblijf minder geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

De tipi’s liggen redelijk afgelegen in het bos, dus er is geen electriciteit  aanwezig. U dient zich hier op voor te bereiden door bijvoorbeeld batterijverlichting mee te nemen en een powerbank voor uw elektronische apparatuur. In de herberg (5 minuten lopen) kunt u deze gewoon weer gratis opladen.

Per tipi leggen wij  matrassen. Bedlinnen, een slaapzak en eventueel een hoofdkussen dient u zelf mee te nemen.

Inclusief: 5 overnachtingen in een tipi, één bivakovernachting incl. bivakmaaltijd en ontbijt. Drie activiteiten zoals omschreven, incl. begeleiding en materiaal.

Exclusief: Héén- en terugreis naar Sprimont, overige maaltijden, dranken, verzekeringen.

Startdata: In juli: 4, 9,14,19, 24, 29

In augustus: 3, 8, 13, 18, 23, 28

Minimum aantal per tipi: 4 personen (bij minder personen geldt een meerprijs)

Maximum aantal per tipi: 8 personen

Wij beschikken over maximaal 4 tipi’s.

Reacties van onze gasten

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.