Mountainbikeverhuur Breda – Dorst

Huur een mountainbike en ontdek deze prachtige sport in de vrije natuur

Mountainbikeverhuur Breda – Dorst

18.00 per persoon

Heb je altijd al eens willen mountainbiken, maar heb je zelf geen goede fiets ? Huur dan nu één van onze Conway – mountainbikes, gedurende 3 uur, en ontdek de prachtige tracks in de bossen bij Breda. Zo kan je op ontspannen wijze kennismaken met deze prachtige sport, en wellicht in een vervolgstap eens bij ons in de Ardennen komen fietsen……
Klik door naar de pagina om online te reserveren.

Aantal personen:

Beschrijving

Mountainbiken is de ultieme buitensport

We hebben in Nederland misschien geen echt bergen, maar dat wil niet zeggen dat je er niet kunt mountainbiken. Los van alle mooie bospaden en onverharde weggetjes*, zijn er op tal van plaatsen speciaal ontwikkelde mountainbike tracks waar zowel de beginner als de meer gevorderde biker zijn hart op kan halen.

Mountainbiken in Breda

In de bossen tussen Breda en Dorst liggen een 3-tal mountainbiketracks, van verschillend niveau. Hier kan je in een uurtje of 2-3 prima kennismaken met deze mooie sport. De route volgt speciaal aangelegde paden (singletracks) en af en toe volg  je een stukje een bestaand bospad. Afhankelijk van de route is het vrij vlak, of soms moet er pittig geklommen worden op één van de vele heuveltjes. Voor vertrek adviseren wij je welke route het beste is, afhankelijk van je ervaring en conditie.

Wanneer en waar kun je mountainbiken?

In de weekenden, van 09.00 u. – 18.00 u. staan wij met onze fietsen op één van de parkeerplaatsen aan het begin van de diverse parcoursen.

Je reserveert onze fietsen per 3 uur, en doe je hieronder, in vaste tijdsblokken. Je kunt zelf de starttijd en het aantal kiezen a.h.v. de beschikbaarheid. Onze fietsen zijn geschikt voor iedereen met een lichaamslengte vanaf 1.60m – 1.95m.

Na boeking, en na ontvangst van je betaling ontvang je een mail met daarin de routebeschrijving naar het beginpunt, en een kledingadvies.

Ter plaatse vragen wij je om een ID-kaart, rijbewijs of paspoort achter te laten, bij wijze van borg, welke je weer terugkrijgt als je na afloop onze materialen weer in nette staat inlevert. Schades die het gevolg zijn van roekeloos of verkeerd gebruik worden direct met je verrekend.

Heb je nog vragen, ben dan met ons hoofdkantoor in Oosterhout op 0162-438000.

*Let op! Als mountainbiker deel je het bos en de omgeving met vele andere natuur- en sportliefhebbers. Heb respect voor deze medegebruikers, en hou je altijd aan de geldende (verkeers-)regels en eventuele voorschriften. Mountainbiken is niet zonder gevaar; dat geldt voor jezelf maar ook voor één ieder die je onderweg tegenkomt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar zeker ook voor schade die je aan anderen toebrengt.

Veiligheid

Voor vertrek krijg je van ons een korte instructie over het materiaal en over hoe je je als mountainbiker dient te gedragen.

Mountainbiken is geen ongevaarlijke sport. Het dragen van een helm is verplicht en het is aan te bevelen om speciale fietshandschoentjes mee te nemen. Onze fietsen zijn voorzien van zeer goede remmen, maar het is aan jezelf om er altijd voor te zorgen dat je controle houdt en altijd op tijd kunt stoppen.

Mountainbiketracks kennen een vaste rijrichting, net als bijvoorbeeld een schaatsbaan. Hou je daar aan!

Afhankelijk van het tijdstip en het weer ga je zeker andere mountainbikers tegenkomen. Omdat de tracks vaak te smal zijn om in te halen, is het de gewoonte om achteropkomende bikers de gelegenheid te geven om in te halen, als die zich voordoet. Andersom kan het zo zijn dat je andere fietsers wilt inhalen. Laat merken dat je er bent, maar ga niet zitten pushen. Geef diegene die je in wilt halen de tijd om op een geschikte plek ruimte voor je te maken.

In principe wordt er geen gebruik gemaakt van de tracks door wandelaars of ruiters. Maar soms kan iemand zich vergissen, of kom je medegebruikers tegen op kruisingen etc. Rem af, blijf hoffelijk en geef gelegenheid om het pad vrij te maken.

Het materiaal

Wij beschikken over prima Conway mountainbikes, voorzien van verende voorvorken en goede schijfremmen. Ze zijn voorzien van ‘gewone’ pedalen. Je krijgt (verplicht) een helm mee en een setje reparatiemateriaal. Als je onderweg een lekke band krijgt, moet je die zelf repareren, of terug lopen.

Zorg zelf voor een fietsbidon met water. Gewone waterflesjes etc. blijven niet goed zitten in de bidonhouder, en die raak je onherroepelijk kwijt.

Mountainbiken en corona

Ook tijdens het sporten in de buitenlucht dien je je te houden aan de geldende coronaregels. Vertrek dus niet met meer personen als toegestaan, blijf thuis als je ziek bent en houdt ten alle tijden afstand van medegebruikers van het parcours.

Na elk gebruik worden onze materialen ontsmet.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.