Outdoor Teambuilding

Teambuilding activiteiten als bedrijfsuitje of als onderdeel van uw bedrijfstraining

Outdoor Teambuilding

45.00 per persoon

Onder leiding van onze ervaren outdoortrainers en in een natuurlijke en spannende omgeving, zetten wij uw team aan het denken over zichzelf en het eigen functioneren.

Aantal personen:

Beschrijving

Hoe ziet zo’n programma er uit ?

De diverse opdrachten hebben vanzelf een outdoorkarakter, en zijn voldoende divers om ieders individuele kwaliteiten aan het licht te brengen. Kernkwaliteiten die worden getest zijn (o.a.) communiceren, improviseren, creatief denken, samenwerken en werken met een deadline.

Tijdens een (telefonisch )voor-interview met u horen wij graag de achterliggende doelstelling en passen daarop de opdrachten aan.

Outdoor teambuilding in heel Nederland en België

Outdoor training komt het best tot zijn recht in een stoere omgeving, zoals wij die in de Ardennen tot onze beschikking hebben. Echter heeft u niet altijd gelegenheid om naar ons toe te komen.

Ook in Nederland en in Vlaanderen verzorgen wij deze programma’s. We kennen al een flink aantal locaties die hier geschikt voor zijn, en wellicht is dat bij u in de buurt. In het andere geval gaan we hiernaar voor u op zoek.

Samenwerken met uw eigen trainer of coach

Als u binnen uw bedrijf al een langlopender teambuildings- of management development traject heeft lopen, haken wij daar graag samen met uw eigen trainer of coach op in. Heersende thema’s in uw organisatie zijn leading bij het bepalen van de diverse opdrachten.

 

Bedrijfstraining in een groene, natuurlijke omgeving

Outdoortraining is een van de meest effectieve, en in ieder geval de leukste manier om vorm en inhoud te geven aan uw bedrijfstraining. Deze programma’s vinden plaats in een natuurlijke en uitdagende setting, zoals in bossen, in de bergen of op het water en worden er met behulp van outdoortechnieken situaties uit de dagelijkse praktijk nagebootst en geoefend. Outdoortraining is zo effectief omdat het op 3 manieren werkt aan het verbeteren van uw eigen functioneren als individu, maar zeker ook als lid van een team. Deze 3 dimensies zijn: fysiek en mentaal welbevinden, het verbeteren van competenties en het versterken van kameraadschap en onderling vertrouwen.

 1)     Mentaal en fysiek welbevinden:

Een mooie, natuurlijke omgeving heeft een positieve invloed heeft op het geestelijk welbevinden van een mens. Iedereen weet dat lekker uitwaaien aan het strand, een wandeling over de Veluwe of het uitzicht op besneeuwde toppen tijdens de wintersport beter werkt tegen stress dan wat dan ook. Dat buitensporten en bewegen goed is voor je lijf, hoeft verder geen uitleg.

2) Verbeteren van competenties:

Wat gebeurt er met competenties als communiceren, samenwerken, delegeren en improviseren, als deze getest worden in een vreemde omgeving, met vreemde materialen, onder tijdsdruk en wellicht zelfs nog in een enigszins gevaarlijk ogende en fysiek bedreigende situatie? Bent u er dan nog steeds zo bedreven in ? En past uw rol dan nog wel, of ligt uw kracht toch ergens anders ?

3) Kameraadschap:

Een gezamenlijke buitenbeleving doet iets met u èn met uw team, waarbij enige vorm van collectief afzien en ontberen alleen maar versterkend zal werken voor onderling respect en vertrouwen.

 

Reacties van onze gasten

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.