Klimmen en Abseilen Ardennen

Klimmen en Abseilen Ardennen

35.00 per persoon

Heeft u altijd al eens willen rotsklimmen in de Ardennen ? Of is de kennis van lang geleden weggezakt en wilt u dit weer opfrissen ? VenturiX Belgium heeft in Comblain au Pont een mooie, eigen klimgroeve met diverse en zeer verschillende klimroutes, voor zowel beginners als meer gevorderden. De routes van ±23 meter zijn voor iedereen goed te doen.
Buiten klimmen bij ons is tevens een heel leuk vervolg als u al vaker in een klimhal geklommen heeft.

Aantal personen:

Beschrijving

Combinatie van 3 activiteiten

Via een klettersteig of via ferrata klim je vervolgens naar het abseilplateau en maak je een mooie abseil van ongeveer 25 meter.
Alles gebeurt in kleine groepjes, onder deskundige begeleiding van onze instructeurs en met veilig materiaal.

Materialen

In principe gebruik je onze gordels, klettersteigsets en helmen. Eigen materiaal is toegestaan, maar slechts na inspectie en goedkeuring van onze instructeurs. Hierover is vervolgens geen discussie mogelijk.

Wilt u deze activiteit als onderdeel van een actief lang weekend in de Ardennen? Bekijk dan de mogelijkheden via deze link: https://www.venturix.nl/activiteiten/families-en-vrienden/family-adventures-ardennen/4-daagse-weekender-ardennen-adventure-in-2022/


 

 

Klimgroeve in Chanxhe, Comblain au Pont

De klimgroeve van VenturiX Belgium ligt in het gehucht Chanxhe, vlakbij Sprimont en Comblain au Pont, zo’n 30 km. ten zuiden van Luik. Ooit werd hier gesteente gewonnen voor de huizenbouw en straatstenen.

Toegankelijke rotsen

Iedereen die wil, kan hier een route uitklimmen tot wel 23 meter hoog. Een aantal routes is voorzien van extra greepjes, omdat de structuur van de rots te weinig houvast biedt voor beginnende klimmers. Voor meer gevorderden, hebben we routes die in de hal tot ongeveer 5 B/C zouden worden gewaardeerd, en waar klimschoentjes niet noodzakelijk, maar wel een voordeel zijn.

Wil je leren voorklimmen ? Op de twee oefenroutes leggen we je graag de beginselen uit in een dagvullende workshop.

 

Overige informatie

Minimale leeftijd is 8 jaar.
Te boeken vanaf 6 personen (uitzondering tijdens het vakantieprogramma).

Reacties van onze gasten

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.