De visie van VenturiX Outdoor

'Omdat u buiten beter wordt'

De visie van VenturiX Outdoor

De mens is onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Wij komen er uit voort en zijn er van afhankelijk om als soort te overleven, zowel op fysiek niveau, als mentaal.

Sinds wij als soort enkele honderdduizenden jaren geleden op onze planeet verschenen, leefden wij voornamelijk in kleine gemeenschappen in een natuurlijke omgeving. Die gemeenschappen boden beschutting en veiligheid, en de natuur zorgde voor voeding.

Echter zijn wij pas enkele honderden jaren  meer en meer  in een stedelijke omgeving gaan wonen, en namen wij beetje bij beetje afstand van de natuur. Inmiddels woont de helft van de wereldbevolking in steden, en die trend zet zich voorlopig alleen maar door.

Het blijkt meer en meer dat wij daar geestelijk nog helemaal niet klaar voor zijn. Deze sociale (r)evolutie is hierin met een enorme factor sneller gegaan dan de neurologische, die van de ontwikkeling van ons brein. Op dat vlak zijn wij eigenlijk nog gewoon bosbewoners.

In steeds meer wetenschappelijke studies van over de hele wereld[1] wordt klip en klaar aangetoond wat er (meetbaar) met ons brein en met ons lijf gebeurt als we terug gaan naar een natuurlijke omgeving. De hersenen komen tot rust, ademhaling, bloeddruk en hartslag dalen. Lichamelijke helingsprocessen komen makkelijker op gang, en verlopen sneller. Omdat we ons meer ‘thuis’ voelen zijn we minder geprikkeld en gespannen, staan we open voor nieuwe ervaringen en zijn we merkbaar creatiever.

Onbewust maken we hier gebruik van door in onze vrije tijd de natuur in te trekken. Wintersport, watersport, een huisje op de Veluwe of doodsimpel een heerlijke strandvakantie blijken een adequaat middel om de accu weer even op te laden. En als het allemaal wat korter moet, springen we massaal op de fiets, gaan we wandelen of aangenaam luieren in een park.

Stelt u zich eens voor welk  effect dit  kan hebben op  uw zakelijke bijeenkomsten, trainingen of coachingsprogramma’s.

[1] The Nature Fix, Florence Williams

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.