Onze instructeurs

stuk voor stuk enthousiaste buitensporters en gastheren of gastvrouwen...

Onze instructeurs

Onze instructeurs hebben twee dingen gemeen; ze zijn allemaal gek op buitensport en vinden het fantastisch om dit met u te delen. Daarnaast zijn zij allen doorgewinterde gastheren en gastvrouwen en zullen er voor zorgen dat het u aan niets te kort komt.

Onze instructeurs hebben in de meeste gevallen een opleiding voltooid aan bijvoorbeeld ALO, CIOS of een vergelijkbare sportopleiding. Anderen hebben hun kennis verworven via allerlei sportkoepels zoals de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Daarnaast is iedereen verplicht om ons jaarlijks terugkerend, interne opleidingsprogramma te volgen.

Ton van Grondelle

Eigenaar van VenturiX Outdoor,  verantwoordelijk voor verkoop en organisatie. Gastheer, kok, mountainbiker, klimmer (in deze volgorde) en wordt helemaal gelukkig als de temperaturen onder nul raken en je buiten de gebaande paden kan skiën.

Marijke Wille

Verantwoordelijk voor de verkoop en planning van onze arrangementen. Geeft niet op totdat alles precies klopt zoals u het wilt. Klimmer, wintersporter en voelt zich als een vis in  het water òp het water.

Richard Dix

Hoofdinstructeur en al sinds mensenheugenis de vaste waarde bij VenturiX Outdoor. Nederbelg, Vriendelijke Reus en ***BBQ-kok.. Woont en werkt al jaren in de Ardennen en kent het gebied als geen ander. Zeg nooit dat je in de grot ergens niet doorheen past, want als het hem lukt, lukt het iedereen. Wil je altijd wel even helpen. Trouwens ook een prima tuinman voor al uw hangende planten.

Esmeralda de Vink

Begon jaren geleden als stagiaire CIOS bij ons en is inmiddels helemaal ingeburgerd op onze Belgische en Nederlandse locaties. Altijd in een goede bui. Vindt het prachtig om kinderen te leren klimmen en kajakken en ze daarbij  over  eventuele angsten heen te helpen. …

Niels Dekkers

In zijn jeugd bracht ‘ons vader’, zoals deze ras-Brabander zegt, de wereld van outdoor sport onder zijn aandacht. Voornamelijk in de Ardennen, omdat het zo lekker dichtbij was. Het varen, mountainbiken en het klimmen waren hier favoriet.

Bij VenturiX Outdoor combineert Niels deze ervaringen met zijn beroep als sport-docent om u een fantastische tijd in de Ardennen te bezorgen !

Note van de redactie: Als u geluk heeft, neemt Niels zijn gitaar mee en wordt het rond om het kampvuur vanzelf èrg laat en gezellig !

Stella Verkroost

Was altijd communicatieprofessional, maar bleek uiteindelijk liever buiten dan binnen, dus een pittige omscholing volgde. Voorliefde voor hiken in de bergen en de edele kunst van bushcraft. De kindertjes gaan gewoon mee, want dat is goed voor ze.

Ook te vinden in en op het water, op de rots en in het bos. Neemt je graag mee om je nieuwe dingen te laten zien en ervaren. Altijd bereid je te helpen, want samen kom je overal doorheen.

Bart Schoor

Rope Acces & veiligheidsspecialist; komt met touwen op plaatsen waar alle andere mogelijkheden ophouden. Draait al vele jaren mee in de buitensport. Heeft zijn kennis m.b.t. alpiene reddingstechnieken bij ons gelukkig nog nooit nodig gehad.

Johan Saraber

Duikinstructeur en expert in touwtechnieken. Trainer en coach.  Kan toevallig ook goed koken en kent de Ardennen op zijn duimpje. Ga een gesprek aan over canyoning, en je zit voorlopig vast !

Ymke Lathouwers

Laat je door haar jonge jaren niet misleiden! Het schijnt dat in Nederland alleen Frans Timmermans meer stempeltjes in zijn paspoort heeft dan Ymke. Wereldreizigster dus, en kan daar mooi over vertellen. Studeert geologie, maar als dat even niet héél erg direct nodig is, liever aan het klimmen, kajakken, fietsen of ze springt uit vliegtuigen of van een brug. Kortom; een middagje met Ymke verveelt niet snel.

Matthijs Spruyt

Laat in het dagelijks leven sprookjes bewaarheid worden, in een niet nader te noemen pretpark. Maar als hij maar éven weg mag van vrouw en kinderen is Matthijs te vinden in de Ardennen, of op één van onze locaties in Nederland. Wereldreiziger, filmer, uitmuntend gastheer en natuurlijk ook zeer gepassioneerd buitensporter. ‘Kan niet’ is geen optie, sleept u overal doorheen. Op de fiets, op de rots of in een kajak.

Erick Jansen

Erick verdedigde tot voor kort Koning, Koningin en Vaderland in gebieden waar de meesten van ons liever wegblijven. Naar het schijnt wel altijd een klein jongetje gebleven. Survival- en bootcampinstructeur, klimmer, skiër, canyonneer en niet onverdienstelijk fikkie-stoker.

Pim Rombouts

Pim is al vele jaren voetballer, voetbalcoach en wielrenner met klinkende namen als de Mont Ventoux op zijn palmares. Toch vrij recent gevallen voor de charmes van de buitensport. Weet inmiddels net zo goed de weg rondom Comblain au Pont als op de Vrachelse Heide.

Kaya van Grondelle

Een jonkie èn aanstormend talent in onze gelederen. Kon met 8 maanden kruipen, snel daarna lopen en ging vrijwel gelijk over op klettersteigen. Niet onverdienstelijk schutter met buks en (kruis-) boog, en tegenwoordig ook op de mountainbike. Slaapt graag in het bos, maar hoopt dan wel dat er geen spinnen in het bivak zitten.

Chaneequa Kocken

Exotische naam, maar toch helemaal Hollands Polder. Hier leerde ze al vroeg kajakken, maar dat vlakke water ging heel snel vervelen. Nu dus het liefst midden in een forse stroomversnelling te vinden. Kenner van de Sloveense bergen, docent LO en springt blijkbaar ook wel eens uit een vliegtuig.

Judith van Wieren

Een veel betere basisschooljuf als Judith vind je niet zo snel. Haar kindjes hangen aan haar lippen als ze vertelt over vakantieavonturen, die niet zo vaak aan het strand plaatsvinden, maar eerder op een berg, al dan niet rijkelijk voorzien van sneeuw. Wees er snel bij als u haar nog wilt zien, want binnenkort vertrekt ze naar Kenia om daar les te gaan geven.

Wietze Venderink

Studeert sportmanagement aan de Fontys Hogeschool en als zodanig stagelopend bij VenturiX Outdoor. Specialiseert zich in Beleving van de Buitensport, dus dat belooft het nodige voor uw avonturen bij ons.

Zit zo te zien graag in de sneeuw en is tevens een begenadigd Alpineur (zoeken we nog even op).

Arthur Craane (rechts op de foto)

The Force is strong in this one. Oude ijzervreter van het Korps Mariniers, waar hij Mountainleader werd en vele jaren rekruten opleidde. Nu met pensioen, maar een hekel aan geraniums en dus vult hij tegenwoordig zijn tijd met outdoor en sportief bezig zijn. Daarbij staat hij onze gasten in de Ardennen met raad en daad bij als het ze een beetje te spannend wordt. Mountainbiker, klimmer, survivalist en natuurlijk graag op het water.

Bram van Reeuwijk

Naar eigen zeggen is Bram een fervent buitensporter, maar na lang speuren op het internet is daar geen enkel fotografisch bewijs van te vinden, vandaar het gezellige plaatje hiernaast.

Oud-marinier, dat dan weer wel, en fitnesscoach. Kan verschrikkelijk hard fietsen.

Rico Jacobs

Weet als geen ander als docent LO en personal trainer de mensheid in beweging te krijgen. En als je een beetje hoogtevrees hebt, praat Rico je er wel doorheen. Klimt, fietst en altijd de vrolijke noot.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.