Onze instructeurs

stuk voor stuk enthousiaste buitensporters en gastheren of gastvrouwen...

Onze instructeurs

Onze instructeurs hebben twee dingen gemeen; ze zijn allemaal gek op buitensport en vinden het fantastisch om dit met u te delen. Daarnaast zijn zij allen doorgewinterde gastheren en gastvrouwen en zullen er voor zorgen dat het u aan niets te kort komt.

Onze instructeurs hebben in de meeste gevallen een opleiding voltooid aan bijvoorbeeld ALO, CIOS of een vergelijkbare sportopleiding. Anderen hebben hun kennis verworven via allerlei sportkoepels zoals de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Daarnaast is iedereen verplicht om ons jaarlijks terugkerend, interne opleidingsprogramma te volgen.

Ton van Grondelle

Eigenaar van VenturiX Outdoor,  verantwoordelijk voor verkoop en organisatie. Gastheer, kok, mountainbiker, klimmer (in deze volgorde) en wordt helemaal gelukkig als de temperaturen onder nul raken en je buiten de gebaande paden kunt (telemark-)skiën, toerlanglaufen of sneeuwschoenwandelen.

Sinds 1992 actief in de evenementen, van héél groot tot aangenaam klein, van Ahoy tot tentje in het bos, en verruilde in 2008 zijn krijtstreep met stropdas voor een paar bergschoenen.

Fietst graag de wereld rond.

Roswitha Wintermans 

Roos is al weer de nodige jaren aan ons verbonden en zwaait als Operationeel Coördinator de scepter over het VenturiX Outdoor team! Onze spin in het web en alleskunner zorgt er voor dat je complete outdoor-avontuur bij ons op rolletjes verloopt. Catering, activiteiten, accommodatie; alles is even bepalend en belangrijk voor een geslaagde ervaring.

Als Zeer Begenadigd Voetballer is zij in de weekends de absolute schrik van menig keeper, maar gelukkig voor u en ons is ze minstens zo bedreven in de grot, tegen de rotswand en op de mountainbike. Kan niet, bestaat niet.

 

 

 

 

Vera van der Meijden

Als het plotseling heel hard gaat waaien in de Ardennen hoeft u zich geen zorgen te maken; dat is onze eigen wervelwind Vera. De drie dingen waar ze in het leven het meeste van houdt, zijn buiten spelen, buiten spelen en buiten spelen. Daar neemt ze u natuurlijk graag in mee.

Net afgestudeerd van de Fontys Sporthogeschool, waarbij ze zich specialiseerde in Adventure Education, kwam ze op ons (bos-)pad en wil daar voorlopig niet meer weg. Iedereen blij!

Recent met pijn in het hart terug een sabaticalletje Zuid- en Noord-Amerika, en nu weer druk met onze sales en kantoororganisatie naast het leiden van onze activiteiten.

 

Lisanne Coolen

Onze rots en rust in de branding, kersvers afgestudeerd van de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven met als specialisatie Adventure Education. Staat 24/7 voor u klaar om samen het avontuur te beleven!

Haar zo karakteristieke rust gaat er trouwens thuis helemaal vanaf als zij zich in haar studio opsluit met drumstel en basgitaar. Onze Ardenner bosbeesten zullen er niet rouwig om zijn dat die instrumenten niet in haar rugzak passen.

En geloof het of niet; ze is ook nog eens gevraagd voor het nationaal dames-elftal van Azerbeidzjan!! Alleskunner, dus…

Ruth D’Hoore

Ruth is lerares biologie en aardrijkskunde en richtte zich daarbij graag op de jeugd die net een beetje extra support nodig heeft. Als we haar niet zomaar ineens in Lapland gevonden zouden hebben, stond ze misschien nog wel ergens voor de klas.

Niet alleen wij zijn blij met Ruth, maar ook heel België, want ooit vertegenwoordigde zij haar vaderland op een heus Wereldkampioenschap. En niet zo maar één… Prachtig verhaal bij een kampvuur van Timo.

Als groot liefhebber van de wielersport, en in ieder geval van Wout van Aert, recent gevallen voor de charmes van de gravelbike.

Timo van Ispelen

Timo houdt van hout. Want eigenlijk is Timo Ondernemend Meubelmaker, met als specialisatie scheepsinterieurbouw. Maar onze kajaks zijn daar een beetje te klein voor, en bovendien heeft hout nóg een prettige eigenschap; het brandt zo lekker. En zo werd hij onze vuurmeester, met een voorliefde voor adventure cooking, en eigenlijk wel zo’n beetje alles als het maar buiten gebeurt. Timmert ook graag aan zijn eigen lijf in de sportschool.

Collin Bel

Canyoneer, klettersteiger, bergsporter, fietser, ski-leraar…… Hoe kom je dan in Hemelsnaam in de ICT terecht? Want dat is wat Collin deed, in zijn werkzame leven, systeembeheer en netwerkspecialist. Wij kunnen het ons in ieder geval niet voorstellen. Blijkbaar hijzelf ook niet, want het ware geluk vindt Collin nu buiten, in ons eigenste bos, waar hij met plezier voor u de paden effent, en zijn toetsenbord compleet vergeten is. Houdt daarnaast onze mountainbikes tip-top in orde.

 

Ksander De Prins

Die hoofdletter D wijst niet op blauw bloed, maar op zijn geografische afkomst. Want in Vlaanderen vindt men de Hollandse d een beetje minnetjes. Zit misschien wel wat in.

En in Ksander zit een heleboel; groot klimmer en liefhebber van canyons. Vers van de sport-academie en nu een beetje in dubio of het de gymzaal of het buitenleven wordt. Nou, wij hebben daar wel een idee over! Zeer goedlachs ook, doet soms een beetje pijn aan de oren, maar dat werkt wel zo aanstekelijk en helpt u zo nèt even beter de berg op.

 

Laura Buttstedt (soon to be ms Jacobs)

Laura kwam tot ons uit liefde. Misschien een klein beetje uit liefde voor VenturiX Outdoor, maar toch wel  voornamelijk uit liefde voor één van onze kloeke instructeurs. Groot liefhebber van het buitenleven, kamperen en voor vizla Aedan (uh, voor de onwetenden, da’s het beestje ter linkerzijde..). En herrie-muziek, natuurlijk. Beetje bijzondere combinatie.

En oh ja, grote kans dat als u belt of mailt, dat u haar aan de lijn krijgt, want Laura doet bij ons de sales.

Rico Jacobs

Ondertussen één van onze old-timers. Weet als docent LO en personal trainer als geen ander de mensheid in beweging te krijgen. En als je een beetje hoogtevrees hebt, praat Rico je er wel doorheen. Mountainbiker pur sang, met voorliefde voor de downhill. Daarnaast begenadigd klimmer, beetje tech-nerd en altijd de vrolijke noot.

Heeft naar verluid een enorme collectie foldertjes van e-mountainbikes, want daar droomt hij blijkbaar van. Niet verklappen, maar we weten uit betrouwbare bron dat dat er voorlopig niet inzit.

En ja, dit is dus die kloeke instructeur…

Wouter Pastoor

Nog zo’n voetballer die toch het ware (bos-)pad heeft gevonden. Vrolijk type, specialist in pizza-bakken-op-houtvuur, fanatiek wielrenner, mountain- en gravelbiker.  Zie maar dat je hem bijhoudt! Limburgse gastvrijheid zit hem in het DNA.

Deze outdoor-romanticus pur sang laat menig hart (nou ja;  in ieder geval ééntje) in de betoverende Ardennen heel veel sneller kloppen (en dat kwam dan niet van het berg-op fietsen).

 

 

Kaya van Grondelle

Psychologe in de dop, en wereldreiziger met een luisterend oor en een warm hart. Kon met 8 maanden kruipen, snel daarna lopen en ging vrijwel gelijk over op klettersteigen en rotsklimmen. Niet onverdienstelijk schutter met buks en (kruis-) boog, en tegenwoordig ook actief op de mountainbike. Slaapt graag in ons bivakbos, maar hoopt dan wel dat u de spinnen even wegjaagt.

Zat heel lang Down Under, maar is speciaal voor u teruggekomen!

Johan Saraber

Terug van nooit helemaal weggeweest. Reisde de afgelopen jaren heel wat rond door Afrika en Azië nadat hij voordien al de nodige jaartjes onze rotswanden, bospaden en waterwegen met onze gasten bedwong.

Studeerde ooit hotelmanagement, en heeft dat gastvrije hart goed weten te bewaren. Duik- en EHBO-instructeur, begenadigd klimmer, buiten-kok, fotograaf en canyoneer. Van alle markten thuis, dus. Doe er uw voordeel mee.

Wietze Venderink

Studeerde ooit sportmanagement aan de Fontys Hogeschool en liep als zodanig stage bij VenturiX Outdoor. Wietze is tegenwoordig Rope Acces Specialist, en dat betekent dat hij niet zenuwachtig wordt op plaatsen waar het bij gemiddeld Nederland dunnetjes langs de benen gaat lopen.

Zit zo te zien graag in de sneeuw en is tevens een begenadigd Alpineur (zoeken we nog even op), toerskiër en jawel, downhill-mountainbiker. Heeft daar wel graag een zonnetje bij.

Chaneequa Kocken

Exotische naam, maar toch helemaal Hollands Polder. Hier leerde ze al vroeg kajakken, maar dat vlakke water ging heel snel vervelen. Nu dus het liefst midden in een forse stroomversnelling te vinden. Kenner van de Sloveense bergen, docent LO, fysiotherapeute èn springt blijkbaar ook wel eens uit een vliegtuig. Sprankelende en niet te missen persoonlijkheid.

Bram Krumm

Nee, dit is geen geintje. Dit is Bram; of eigenlijk toen hij nog Brammetje was, en in 2011 met zijn pa bij ons was voor een spannend vader-zoon weekend. Één ding wist Brammetje zeker, toen hij modderig en moe weer thuis was; hij moest en zou ook outdoorinstructeur worden. En dat is hij nu, weer bij ons, en met heel zijn Limburgse hart en ziel. Brammetje is een hele grote Bram geworden.

Drukt tegenwoordig als personal trainer 150 kg. Op de foto  woog hij dat destijds nog nèt niet. Oh ja, Grote Bram studeert nu voor docent LO.

Mathias Michielsen

Vertegenwoordigd op zeer goedlachse wijze ons Vlaams smaldeel. Enthousiast bioloog en hartstochtelijk packrafter, bushcrafter en all-round buitentype in zomer en winter. Wijst u tijdens tochten op  het land en op het water graag op diersporen, eetbare planten en paddestoelen.

Nooit te beroerd om nog even een rondje extra met u om te gaan.

 

Brecht de Meulenaer

Brecht is ornitholoog (zoekt u het zelf even op, of zal ik het zeggen?) en gletschergids en reist in die hoedanigheid heel de wereld over. Check @japatta op instagram, en val in verbazingen…..

Zo af en toe is deze Belg toch ook nog in België en weet hij daar (hier?) ook de weg te vinden.  Klimt graag en goed in rots en ijs, gepassioneerd telemarkskiër en fietst in zijn vrije tijd graag door Europa.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.