Onze instructeurs

stuk voor stuk enthousiaste buitensporters en gastheren of gastvrouwen...

Onze instructeurs

Onze instructeurs hebben twee dingen gemeen; ze zijn allemaal gek op buitensport en vinden het fantastisch om dit met u te delen. Daarnaast zijn zij allen doorgewinterde gastheren en gastvrouwen en zullen er voor zorgen dat het u aan niets te kort komt.

Onze instructeurs hebben in de meeste gevallen een opleiding voltooid aan bijvoorbeeld ALO, CIOS of een vergelijkbare sportopleiding. Anderen hebben hun kennis verworven via allerlei sportkoepels zoals de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Daarnaast is iedereen verplicht om ons jaarlijks terugkerend, interne opleidingsprogramma te volgen.

Ton van Grondelle

Eigenaar van VenturiX Outdoor,  verantwoordelijk voor verkoop en organisatie. Gastheer, kok, mountainbiker, klimmer (in deze volgorde) en wordt helemaal gelukkig als de temperaturen onder nul raken en je buiten de gebaande paden kunt (telemark-)skiën.

Sinds 1992 actief in de evenementen, van héél groot tot aangenaam klein, en verruilde in 2008 zijn krijtstreep met stropdas voor een paar bergschoenen.

Roswitha Wintermans 

Roos is al weer de nodige jaren aan ons verbonden en zwaait als Operationeel Coördinator de scepter over het VenturiX Outdoor team! Onze spin in het web en alleskunner zorgt er voor dat je complete outdoor-avontuur bij ons op rolletjes verloopt. Catering, activiteiten, accommodatie; alles is even bepalend en belangrijk voor een geslaagde ervaring.

Als Zeer Begenadigd Voetballer is zij in de weekends de absolute schrik van menig keeper, maar gelukkig voor u en ons is ze minstens zo bedreven in de grot, tegen de rotswand en op de mountainbike. Kan niet, bestaat niet.

 

 

 

 

Vera van der Meijden

Als het plotseling heel hard gaat waaien in de Ardennen hoeft u zich geen zorgen te maken; dat is onze eigen wervelwind Vera. De drie dingen waar ze in het leven het meeste van houdt, zijn buiten spelen, buiten spelen en buiten spelen. Daar neemt ze u natuurlijk graag in mee.

Net afgestudeerd van de Fontys Sporthogeschool, waarbij ze zich specialiseerde in Adventure Education, kwam ze op ons (bos-)pad en wil daar voorlopig niet meer weg. Iedereen blij!

 

Lisanne Coolen

Onze rots en rust in de branding, zit in haar laatste studiejaar van de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven en studeert momenteel af bij ons in de Ardennen.  Staat 24/7 voor u klaar om samen het avontuur te beleven!

Haar zo karakteristieke rust gaat er trouwens thuis helemaal vanaf als zij zich in haar studio opsluit met drumstel en basgitaar. Onze Ardenner bosbeesten zullen er niet rouwig om zijn dat die instrumenten niet in haar rugzak passen.

En geloof het of niet; ze is ook nog eens gevraagd voor het nationaal dames-elftal van Azerbeidzjan!! Alleskunner, dus…

Wouter Pastoor

Nog zo’n voetballer die toch het ware (bos-)pad heeft gevonden. Vrolijk type, specialist in pizza-bakken-op-houtvuur, fanatiek wielrenner, mountain- en gravelbiker.  Zie maar dat je hem bijhoudt! Limburgse gastvrijheid zit hem in het DNA.

Deze outdoor-romanticus pur sang laat menig hart (nou ja;  in ieder geval ééntje) in de betoverende Ardennen heel veel sneller kloppen (en dat kwam dan niet van het berg-op fietsen).

 

 

Kaya van Grondelle

Psychologe in de dop, en wereldreiziger met een luisterend oor en een warm hart. Kon met 8 maanden kruipen, snel daarna lopen en ging vrijwel gelijk over op klettersteigen en rotsklimmen. Niet onverdienstelijk schutter met buks en (kruis-) boog, en tegenwoordig ook actief op de mountainbike. Slaapt graag in ons bivakbos, maar hoopt dan wel dat u de spinnen even wegjaagt.

Zat heel lang Down Under, maar is speciaal voor u teruggekomen!

Wietze Venderink

Studeerde ooit sportmanagement aan de Fontys Hogeschool en liep als zodanig stage bij VenturiX Outdoor. Doet inmiddels met de grote jongens mee, en daar mogen wij en u heel vrolijk van worden. Klimt, fietst, schiet, loopt…, allemaal net zo makkelijk en leert het ook graag aan u.

Zit zo te zien graag in de sneeuw en is tevens een begenadigd Alpineur (zoeken we nog even op).

Ymke Lathouwers

Laat je door haar jonge jaren niet misleiden! Het schijnt dat in Nederland alleen Frans Timmermans meer stempeltjes in zijn paspoort heeft dan Ymke. Wereldreizigster dus, en kan daar mooi over vertellen. Studeert geologie, maar als dat even niet héél erg direct nodig is, liever aan het klimmen, kajakken, fietsen of ze springt uit vliegtuigen of van een brug. Kortom; een middagje met Ymke verveelt niet snel.

Mathias Michielsen

Vertegenwoordigd op zeer goedlachse wijze ons Vlaams smaldeel. Enthousiast bioloog en hartstochtelijk packrafter, bushcrafter en all-round buitentype in zomer en winter. Wijst u tijdens tochten op  het land en op het water graag op diersporen, eetbare planten en paddestoelen.

Nooit te beroerd om nog even een rondje extra met u om te gaan.

 

Chaneequa Kocken

Exotische naam, maar toch helemaal Hollands Polder. Hier leerde ze al vroeg kajakken, maar dat vlakke water ging heel snel vervelen. Nu dus het liefst midden in een forse stroomversnelling te vinden. Kenner van de Sloveense bergen, docent LO, student fysiotherapie èn springt blijkbaar ook wel eens uit een vliegtuig.

Brecht de Meulenaer

Brecht is ornitholoog (zoekt u het zelf even op, of zal ik het zeggen?) en gletschergids en reist in die hoedanigheid heel de wereld over. Check @japatta op instagram, en val in verbazingen…..

Zo af en toe is deze Belg toch ook nog in België en weet hij daar (hier?) ook de weg te vinden.  Klimt graag en goed in rots en ijs, gepassioneerd telemarkskiër en fietst in zijn vrije tijd graag door Europa.

Bram Krumm

Nee, dit is geen geintje. Dit is Bram; of eigenlijk toen hij nog Brammetje was, en in 2011 met zijn pa bij ons was voor een spannend vader-zoon weekend. Één ding wist Brammetje zeker, toen hij modderig en moe weer thuis was; hij moest en zou ook outdoorinstructeur worden. En dat is hij nu, weer bij ons, en met heel zijn Limburgse hart en ziel. Brammetje is een hele grote Bram geworden.

Drukt tegenwoordig als personal trainer 150 kg. Op de foto  woog hij dat destijds nog nèt niet. Oh ja, Grote Bram studeert nu voor docent LO.

Mike van Eijnatten

Als Zeer Begenadigd Klimmer is het voor Mike on-mo-ge-lijk om zijn enthousiasme voor bergen, rotsen en alles wat daar mee samen hangt, onder stoelen of banken te steken. Eigen schuld, dikke bult als je een vraag stelt over, bijvoorbeeld, een willekeurige rots of een specifiek soort karabiner. Dat kost je een paar uur van je leven. Maar troost je; ze zijn wel besteed.

Fotograaf, motorrijder en Brabo. Gesprekstof genoeg, dus…

Hedwig Fossen

Wat je van ver haalt, is vaak zéér de moeite waard. Zodoende stuitten wij op Hedwig, uut Grunningen, waar ze wetenschapscommunicatie studeert.

Even voor de heren onder onze gasten, met een verhoogde testosteronspiegel; mocht u het treffen en met Hedwig op de mountainbike weg mogen, dan zeggen wij op voorhand als u denkt te gaan demarreren… KANSLOZE MISSIE.  Kanjer op de smalle ijzers, en de (smalle) bandjes.

 

Rico Jacobs

Weet als geen ander als docent LO en personal trainer de mensheid in beweging te krijgen. En als je een beetje hoogtevrees hebt, praat Rico je er wel doorheen. Klimt, fietst en altijd de vrolijke noot.

Matthijs Spruyt

Laat in het dagelijks leven sprookjes bewaarheid worden, in een niet nader te noemen pretpark. Maar als hij maar éven weg mag van vrouw en kinderen is Matthijs te vinden in de Ardennen, of op één van onze locaties in Nederland. Wereldreiziger, filmer, uitmuntend gastheer en natuurlijk ook zeer gepassioneerd buitensporter. ‘Kan niet’ is geen optie, sleept u overal doorheen. Op de fiets, op de rots of in een kajak.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.