Onze instructeurs

stuk voor stuk enthousiaste buitensporters en gastheren of gastvrouwen...

Onze instructeurs

Onze instructeurs hebben twee dingen gemeen; ze zijn allemaal gek op buitensport en vinden het fantastisch om dit met u te delen. Daarnaast zijn zij allen doorgewinterde gastheren en gastvrouwen en zullen er voor zorgen dat het u aan niets te kort komt.

Onze instructeurs hebben in de meeste gevallen een opleiding voltooid aan bijvoorbeeld ALO, CIOS of een vergelijkbare sportopleiding. Anderen hebben hun kennis verworven via allerlei sportkoepels zoals de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Daarnaast is iedereen verplicht om ons jaarlijks terugkerend, interne opleidingsprogramma te volgen.

Ton van Grondelle

Eigenaar van VenturiX Outdoor,  verantwoordelijk voor verkoop en organisatie. Gastheer, kok, mountainbiker, klimmer (in deze volgorde) en wordt helemaal gelukkig als de temperaturen onder nul raken en je buiten de gebaande paden kunt (telemark-)skiën.

Sinds 1992 actief in de evenementen, van héél groot tot aangenaam klein, en verruilde in 2008 zijn krijtstreep met stropdas voor een paar bergschoenen.

Marijke Wille

Verantwoordelijk voor de verkoop en planning van onze arrangementen. Geeft niet op totdat alles precies klopt zoals u het wilt. Klimmer, fietser, wintersporter en voelt zich als een vis in  het water òp het water.

Alles kan, maar als Marijke zegt dat het dan toch níet kan, dan kan het ècht niet. Sorry. Maar verder kan alles. Eigenlijk.

Wouter Pastoor

Jonge hond en student sportkunde aan de Fontys Hogeschool. Outdoor-romanticus pur sang…

Specialiseert zich in adventure training, maar gaat u met even veel plezier op de fiets voor in het Ardenner heuvellandschap. Vrolijk type, zo te zien. Bakt pizza’s op houtvuur alsof zijn leven ervan afhangt, want al die calorieën moeten tenslotte worden aangevuld.

 

 

Wietze Venderink

Studeerde ooit sportmanagement aan de Fontys Hogeschool en liep als zodanig stage bij VenturiX Outdoor. Doet inmiddels met de grote jongens mee, en daar mogen wij en u heel vrolijk van worden. Klimt, fietst, schiet, loopt…, allemaal net zo makkelijk en leert het ook graag aan u.

Zit zo te zien graag in de sneeuw en is tevens een begenadigd Alpineur (zoeken we nog even op).

Ymke Lathouwers

Laat je door haar jonge jaren niet misleiden! Het schijnt dat in Nederland alleen Frans Timmermans meer stempeltjes in zijn paspoort heeft dan Ymke. Wereldreizigster dus, en kan daar mooi over vertellen. Studeert geologie, maar als dat even niet héél erg direct nodig is, liever aan het klimmen, kajakken, fietsen of ze springt uit vliegtuigen of van een brug. Kortom; een middagje met Ymke verveelt niet snel.

Kaya van Grondelle

Een jonkie èn aanstormend talent in onze gelederen. Kon met 8 maanden kruipen, snel daarna lopen en ging vrijwel gelijk over op klettersteigen. Niet onverdienstelijk schutter met buks en (kruis-) boog, en tegenwoordig ook op de mountainbike. Slaapt graag in het bos, maar hoopt dan wel dat er geen spinnen in het bivak zitten.

Zoekt het tijdelijk even Down Under, maar heeft beloofd dat ze ooit wel weer voor u terug komt. Ooit.

Mathias Michielsen

Vertegenwoordigd op zeer goedlachse wijze ons Vlaams smaldeel. Enthousiast bioloog en hartstochtelijk packrafter, bushcrafter en all-round buitentype in zomer en winter. Wijst u tijdens tochten op  het land en op het water graag op diersporen, eetbare planten en paddestoelen.

Nooit te beroerd om nog even een rondje extra met u om te gaan.

 

Ronald van Sprang

Onze eigen man van staal. Dat zegt iets over zijn karakter en enthousiasme voor u als onze gasten, maar ook over zijn bezigheden als hij even niet in ons bos voor u bezig is.

Raakte na zijn opleiding tot gymdocent dát spoor nogal bijster, maar is terug gekeerd op het Ware Pad.

Heeft niet persé vaste grond onder de voeten nodig, als kapitein van zijn eigen stoere zeilschip…

Chaneequa Kocken

Exotische naam, maar toch helemaal Hollands Polder. Hier leerde ze al vroeg kajakken, maar dat vlakke water ging heel snel vervelen. Nu dus het liefst midden in een forse stroomversnelling te vinden. Kenner van de Sloveense bergen, docent LO, student fysiotherapie èn springt blijkbaar ook wel eens uit een vliegtuig.

Brecht de Meulenaer

Brecht is ornitholoog (zoekt u het zelf even op, of zal ik het zeggen?) en gletschergids en reist in die hoedanigheid heel de wereld over. Check @japatta op instagram, en val in verbazingen…..

Zo af en toe is deze Belg toch ook nog in België en weet hij daar (hier?) ook de weg te vinden.  Klimt graag en goed in rots en ijs, gepassioneerd telemarkskiër en fietst in zijn vrije tijd graag door Europa.

Max Müller

Max is onze (hele) oude rot in het vak. Bevoer in een vorig leven de 7 wereldzeeën voor Koningin en Vaderland, maar was (en is) daarna nog lang niet moe. Gelooft heilig in het nut van outdoor training, en helpt u en uw team daar graag mee op weg. Na een dagje in het bos met Max, kijkt u de wereld weer met vertrouwen tegemoet.

Kan blijkbaar ook goed dansen, maar op zijn bergschoenen durft hij dat bij ons niet aan.

Specialiteit in de keuken: Gebakken Marinier….

Bram Krumm

Nee, dit is geen geintje. Dit is Bram; of eigenlijk toen hij nog Brammetje was, en in 2011 met zijn pa bij ons was voor een spannend vader-zoon weekend. Één ding wist Brammetje zeker, toen hij modderig en moe weer thuis was; hij moest en zou ook outdoorinstructeur worden. En dat is hij nu, weer bij ons, en met heel zijn Limburgse hart en ziel. Brammetje is een hele grote Bram geworden.

Drukt tegenwoordig als personal trainer 150 kg. Op de foto  woog hij dat destijds nog nèt niet. Oh ja, Grote Bram studeert nu voor docent LO.

Mike van Eijnatten

Als Zeer Begenadigd Klimmer is het voor Mike on-mo-ge-lijk om zijn enthousiasme voor bergen, rotsen en alles wat daar mee samen hangt, onder stoelen of banken te steken. Eigen schuld, dikke bult als je een vraag stelt over, bijvoorbeeld, een willekeurige rots of een specifiek soort karabiner. Dat kost je een paar uur van je leven. Maar troost je; ze zijn wel besteed.

Fotograaf, motorrijder en Brabo. Gesprekstof genoeg, dus…

Hedwig Fossen

Wat je van ver haalt, is vaak zéér de moeite waard. Zodoende stuitten wij op Hedwig, uut Grunningen, waar ze wetenschapscommunicatie studeert.

Even voor de heren onder onze gasten, met een verhoogde testosteronspiegel; mocht u het treffen en met Hedwig op de mountainbike weg mogen, dan zeggen wij op voorhand als u denkt te gaan demarreren… KANSLOZE MISSIE.  Kanjer op de smalle ijzers, en de (smalle) bandjes.

 

Pim Rombouts

Pim is al vele jaren voetballer, voetbalcoach en wielrenner met klinkende namen als de Mont Ventoux op zijn palmares. Toch vrij recent gevallen voor de charmes van de buitensport. Weet inmiddels net zo goed de weg rondom Comblain au Pont als op de Vrachelse Heide.

Studeert op zijn ouwe dag voor gymleraar en dat is bijzonder goed nieuws voor jeugdig Nederland.

Bart Schoor

Rope Acces & veiligheidsspecialist; komt met touwen op plaatsen waar alle andere mogelijkheden ophouden. Draait al vele jaren mee in de buitensport. Heeft zijn kennis m.b.t. alpiene reddingstechnieken bij ons gelukkig nog nooit nodig gehad.

Rico Jacobs

Weet als geen ander als docent LO en personal trainer de mensheid in beweging te krijgen. En als je een beetje hoogtevrees hebt, praat Rico je er wel doorheen. Klimt, fietst en altijd de vrolijke noot.

Matthijs Spruyt

Laat in het dagelijks leven sprookjes bewaarheid worden, in een niet nader te noemen pretpark. Maar als hij maar éven weg mag van vrouw en kinderen is Matthijs te vinden in de Ardennen, of op één van onze locaties in Nederland. Wereldreiziger, filmer, uitmuntend gastheer en natuurlijk ook zeer gepassioneerd buitensporter. ‘Kan niet’ is geen optie, sleept u overal doorheen. Op de fiets, op de rots of in een kajak.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.