Unieke 4-daagse sneeuwschoentocht in het onontdekte Slovenië

Bijzondere teamtraining of incentive in het noorden van Slovenië

Unieke 4-daagse sneeuwschoentocht in het onontdekte Slovenië

per persoon

Stel uzelf de ideale winteridylle voor; sneeuwschoenwandelen in Slovenië; 4 dagen weg van de bewoonde wereld met knisperende sneeuw onder uw voeten en een 360˚- uitzicht op de Karawanken en de noordelijke alpen van Kamnik-Savinja. We overnachten in 3 afgelegen berghutten, waar we gezamenlijk de maaltijden bereiden en in de avond bij het houtvuur de dag nog eens laten passeren, en ons voorbereiden op wat nog komen gaat.

Beschrijving

Dit betreft een maatwerk-arrangement. Onderstaand programma kan worden aangepast aan uw wensen, of beschikbaarheid van accommodaties en weersomstandigheden.

De tocht:

We beginnen de tocht vlak onder de Oostenrijkse grens in Tržič en wandelen met uitzicht op de langste en oudste bergrug van Slovenië, de machtige Karawanken. Op een ontspannen tempo lopen we in 3 dagen via het plateau van Dolga Njiva en de vallei van Komatevra naar het bergdorpje Jezersko in de Kamnik Savinja alpen.

Accommodaties:

De eerste twee berghutten bieden basic bescherming en warmte, en we bereiden er gezamenlijk onze eigen maaltijd die we deels mee moeten nemen in onze rugzakken. In de winter zijn deze hutten niet over de weg bereikbaar.

De derde en laatste nacht verblijven we in een typisch en Sloveens bergpension, waar de waardin goed voor ons zorg met prima lokale maaltijden. Na een prima nacht in comfortabele kamers en een goed ontbijt, dalen we af richting de bewoonde wereld.

Training of coaching:

Deze reis kan prima worden ingezet als tool om uw de impact van uw teamtraining of persoonlijk leiderschapstraject op ongekende wijze een boost te geven. Onze gidsen en begeleiders zijn zelf geen coach of trainer, maar werken daar wel regelmatig mee samen. Indien gewenst, brengen wij u in contact met één van onze gerenommeerde partners met wie wij hierin samenwerken.

 

Dag1:

Aankomst rond de middag op het vliegveld van Ljubljana en transfer met minibusjes maar de start van de wandeling inTržič. Via een korte maar pittige wandeling van zo’n 6 km, waarbij we op gewone schoenen zullen beginnen, eindigen we bij de hut op sneeuwschoenen. We slapen in meerpersoons slaapzaaltjes, geen douche aanwezig.

+550 hoogtemeters, 2 – 3 uur wandelen door stijl bosachtig terrein,

Dag 2:

Na het ontbijt betreden we een echt winterwonderland. We oefenen verder met de sneeuwschoenen, die wellicht nog wat onwennig aanvoelen. Het uitzicht is prachtig, op de Julische alpen en de bergen van Kamnik-Savinja, maar het terrein voor ons is niet te technisch. Als de omstandigheden en de benen goed zijn, kunnen we eventueel nog Mt.Pršivec beklimmen. We overnachten in het trainingscentrum van de Sloveense bergreddingsdienst.

+300 -500 hoogtemeters, 8,5 km heuvelachtig terrein

Dag 3:

Vandaag lopen via een fraai bospad naar het oude gletscherdal van Jezersko. Aangekomen op de col voor het dal ontvouwt zich een adembenemend panorama op de alpen van Kamnik-Savinja. Na een korte afdaling komen we aan bij ons pension. We overnachten in 2-persoonskamers met sanitair.

+200 – 500 hoogtemeters, 10 km.

Dag 4:

Vertrekdag. Afhankelijk van het reisschema maken we nog een ontspannen wandeling, of gaan direct met de busjes terug naar het vliegveld.

 

Inclusief:

  • transfer van en naar het vliegveld
  • 3 overnachtingen, zoals beschreven
  • alle maaltijden en non-alcoholische dranken vanaf het diner van dag 1 – lunch dag 4
  • lokale gidsen en Nederlandse reisleiding
  • Sneeuwschoenen en skistokken

Exclusief:

  • Heen- en terugreis Slovenië
  • reisverzekering
  • alcoholische dranken en fooien

Kosten:

Dit betreft een maatwerkprogramma, en de kosten per persoon hangen af van het aantal deelnemers en eventuele extra wensen. Een offerte wordt voor u op maat gemaakt.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.