Team training in winters Noorwegen

In een overweldigende natuur werk je aan je team èn aan jezelf.

Team training in winters Noorwegen

per persoon

Afgezonderd van de dagelijkse routine, verblijft u 4 of 5 dagen in de prachtige bergen van Zuid-Noorwegen. Wij dagen u zowel fysiek als mentaal uit, en geïnspireerd door de prachtige omgeving komt u tot vernieuwende inzichten over uzelf en uw team.

Prijs en programma op aanvraag.

Beschrijving

Zuid-Noorwegen is verrassend dichtbij

Afhankelijk van uw wensen en gezelschap kiezen we een bestemming in het zuiden van Noorwegen waarvoor in alle gevallen geldt dat u er in maximaal een halve dag vanaf Schiphol of Brussel naar toe reist. U vliegt naar Oslo, en daarvandaan reizen we met lokaal vervoer naar bijvoorbeeld de Nordmark of Rondane.

De natuur is hier net zo prachtig als bijvoorbeeld in Lapland, en naast de kortere reistijd heeft u hier ook het voordeel van langer daglicht en draaglijker temperaturen.

Toegankelijk voor bijna iedereen

U hoeft geen atleet te zijn om mee te kunnen doen. Met goede zin, een redelijke basisconditie en een flinke dosis doorzettingsvermogen komt u al een heel eind. De zwaarte van de activiteiten passen we aan, aan het niveau van de groep.

Keuze in accommodatie en activiteiten

U kent ze vast wel, die prachtige Noorse chalets en berghutten, gelegen in een schilderachtige omgeving tegen de achtergrond van een enorm meer of juist een imposant bergmassief. Zonder uitzondering zeer karakteristiek, en er is volop keuze qua comfort. Van louterend basic, tot heerlijk luxe. Ze hebben in ieder geval gemeen dat een verblijf hier wonderen doet voor ieders innerlijke rust, en zeker ook voor boeiende gesprekken met uw reisgenoten.

Voorafgaand aan deze reis formuleert u met uw team, of in overleg met uw of onze trainers, een aantal doelstellingen. De keuze voor het soort activiteiten en het comfortniveau van de accommodatie is hiervan deels afhankelijk.
Een programma dat fysiek te uitdagend is, streeft dit doel voorbij, net zo goed als wanneer het juist te makkelijk zou zijn. Zonder wrijving geen glans, maar je moet ook niet overdrijven.

U kunt ervoor kiezen om alle dagen in dezelfde accommodatie te blijven, of wordt het juist (deels) een trektocht ? Kiezen we voor sneeuwschoenwandelingen of voor een tocht op typisch Scandinavische ‘fjell-ski’s’. Sluiten we misschien zelfs af met een dagje  huskieslede rijden als beloning en om de borging te bevorderen ?

Alle programma’s zijn maatwerk, dus er is veel mogelijk.

Deskundige begeleiding

Deze programma’s lenen zich bij uitstek om ingevoegd te worden in langere coachings- en trainingstrajecten. In dat geval werken wij graag samen met uw eigen trainer(s). Ingeval het een korter traject betreft, eigenlijk meer een teambuilding, dan kunnen wij tevens voorzien in deskundige trainers of coaches.

De technische begeleiding (logistiek en activiteiten) wordt verzorgd door onze eigen adventuretrainers en instructeurs.

Meer weten?

Uw winterprogramma wordt geheel op maat samengesteld. Wij gaan graag met u in overleg en nemen alle wensen en doelen mee om tot een optimaal programma te komen. Bel ons, op 0031(0)162438000 of stuur ons een email.

 

 

 

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen in licht of matig geaccidenteerd terrein kan iedereen. Alles dat u nodig heeft, is een paar stevige en waterdichte bergschoenen en een kleine dagrugzak. De rest verzorgen wij. U zult zien dat u er na de eerste, enigszins onwennige 15 minuten op wegloopt, alsof u nooit anders heeft gedaan.

Fjellski’s

Of in goed Nederlands; toerlanglaufski’s. Dit is uiteraard iets technischer dan sneeuwschoenwandelen, zeker als de hellingen iets steiler worden. Enige ski-ervaring komt zeker van pas, maar u zult de eerste beginner niet zijn die wij de basics van lopen, remmen (vallen) en afdalen op deze typisch Scandinavische ski’s bij hebben mogen brengen. We zoeken daarvoor om te beginnen een passende omgeving op. Als u dit éénmaal een beetje beheerst, ligt de hele Noorse bergwereld aan uw voeten….

Huskieslede rijden

Hoeft niet persé in het programma, maar geldt wel als de kers op de taart. Als afsluitende activiteit is dit een bijzonder sterk middel om de positieve ervaring aan een bijzondere training te borgen. Hier wordt over nagepraat!

Kleding

Wij kiezen bewust voor zuid-Noorwegen, omdat het er naast bereikbaar, ook minder koud is dan verder naar het noorden. Mits in dunne laagjes opgebouwd, kunt u met de meeste sportieve winterkleding al een heel eind komen.  Standaard wintersportkleding, zoals gebruikt bij het gewone skiën of snowboarden is in de regel niet geschikt, want te dik en te warm bij inspanning.

Uiteraard krijgt u hierover vooraf een uitgebreid advies.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.