Sneeuwschoenwandelen in de Ardennen

Heerlijk ontspannen wandelen met gids in een prachtig landschap

Sneeuwschoenwandelen in de Ardennen

31.00 per persoon

Met sneeuwschoenen, of racqettes onder de schoenen maken we een stoere tocht dwars door de natuur. Na een korte introductie kom je al wandelend op plaatsen die je op de ski niet kan bereiken en ervaar je de winter als nooit tevoren. Exclusief materiaalhuur. Vanaf 12 personen, kleinere gezelschappen in overleg.

Aantal personen:

Beschrijving

Efficiȅnte oertechniek

Al in de grijze oudheid wist de mens dat als ze succesvol wilden jagen in diepe sneeuw, je daarvoor hulpmiddelen nodig had. Wat primitief begon, werden al snel lichte en stevige sneeuwschoenen die lijken op de modellen van vandaag. In de basis is er niet zo veel veranderd.

Als je kunt wandelen, kan je sneeuwschoenwandelen

Moeilijk is het niet, wel even wennen. Onze gids geeft een korte introductie, en dan gaan we op pad. Onderweg is er veel te zien en te vertellen over het ruige landschap en de vele diersporen die we tegenkomen.

Prachtige natuur

het gebied waar u het meest sneeuwzeker bent in de Ardennen, is de Hoge Venen, tegen de Duitse grens aan. Door zijn hoge ligging, tussen de 500 en 700 meter, kan hier elke winter wel korter of langer worden geskied. Omdat de grond er tegelijkertijd zeer arm is, is het gebied van nature grotendeels leeg en onbewoond. een prachtig hoogland moeraslandschap, doorsneden met mooie rivierdalen en eeuwenoude dennenbossen.

Materiaal

Ter plaatse huren u het nodige materiaal, als u daar tenminste niet zelf over beschikt. Reken hiervoor op een bedrag van ongeveer €8,00.

Vooraf ontvangt u van ons een kledingadvies, met als basis, vooral niet te warm! U krijgt het warm genoeg.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.