7-daags mountainbike arrangement in de Sočavallei in Slovenië vanuit hotel

Volledig verzorgd mountainbiken in één van de mooiste gebergtes van Europa, de Julische Alpen

7-daags mountainbike arrangement in de Sočavallei in Slovenië vanuit hotel

699.00 per persoon

De Sočavallei en de Julische Alpen liggen nèt over de grenzen met Italië en Oostenrijk in het noord-westen van Slovenië, het land met de meeste oppervlakte bossen per inwoner ter wereld.
U verblijft met gelijkgestemden in een sporthotel en maakt 5 dagen achter elkaar mooie maar inspannende mountainbiketochten waarbij een goede conditie en enige ervaring zeker van pas zullen komen.

Voor de liefhebbers is er ook een 8-daagse variant beschikbaar.

De prijzen kunnen variëren per seizoen en aan de hand van het aantal deelnemers.

Aantal personen:

Beschrijving

Mountainbiken in de Sočavallei

Dag 1: Aankomst in uw hotel in Kobarid. U maakt kennis met de gidsen en de rest van de groep. Gelegenheid om uw fiets in orde te maken en te testen.

Dag 2: Noordelijk deel. Op deze eerste dag verkennen we het noordelijk deel van de Sočavallei. Met een shuttle gaan we naar Bovec waar de tocht begint. Het eerste stuk is niet te zwaar om er even in te komen. dan klimmen we naar het  Bavscika dal, waar we na een glooiende afdaling eindigen in het dorpje Cezsoca en de volgende klim begint. Na een korte pauze in Javorscek gaan we weer met de shuttle naar halverwege de berg Mangart en met een mooie downhill eindigen we in het lokale café voor een wel verdiende verfrissing. 600 meter stijgen, 100 meter dalen

Dag 3: Vandaag volgen we de paden van de Oostenrijks-Hongaarse soldaten die hier in de Eerste wereldoorlog flink hun sporen nagelaten hebben. Rustig fietsen heel veel historie met het uitzicht op majestueuze bergen zoals mount Krn. 200 meter stijgen, 2000 meter dalen

Dag 4: Matajur, de koninginne-etappe. De langste tocht van de week start op 1642 meter hoogte op de grens met Italië, maar eindigt in stijl voor de deur van de beste ‘gelateria’ in de wijde omgeving op een hoogte van 1500 meter. Na een heerlijk Italiaans ijsje en/of espresso shuttelen we terug de bergen in, voor de laatste afdaling naar Kobarid. 700 meter stijgen, 2200 meter dalen.

Dag 5: Kobariski Stol. We eindigen de week in stijl met een bustransport naar de voormalige Sloveens-Italiaanse grens, halverwege het hoogste punt van vandaag. We fietsen over oude militaire paden met een  prima hellingsgraad. Het uitzicht is weer fenomenaal terwijl we afdalen naar het dorpje Zaga aan de Sočarivier. We volgen het dal tot aan magozd, waarvandaan we een prachtige downhill maken naar de wateval van Kozjak. 700 meter stijgen, 1600 meter dalen.

Goed om te weten:

 • 5 dagen, waarvan 4 dagen fietsen
 • 1 of 2 keer per dag wordt je met een shuttle een stuk de berg opgebracht
 • totaal 2500 meter stijgen en 7500 meter afdalen
 • geschikt voor ervaren mountainbikers
 • dit arrangement is uit te breiden met meer fietsdagen, of bijvoorbeeld één van de vele andere sporten zoals raften, kajakken, canyoning of parapente vliegen.

Inclusief:

 • 4 overnachtingen op basis van half pension in een twee-persoonskamer in een 3*hotel
 • 4 dagen begeleiding door een erkende en ervaren gids
 • genoemd transport in de vallei
 • werkplaats en gereedschap voor fietsonderhoud en reparatie
 • veilige opslag voor je fiets

Exclusief:

 • vervoer naar en van Kobarid
 • Lunches en drankjes
 • verzekeringen
 • gebruik mountainbike (huur mogelijk 4 dagen voor € 150,- (full-suspension)

NB;

overnachting op basis van logies en ontbijt is ook mogelijk. Korting €100,-

Toeslag 1-persoonskamer €70,-

Minimale groepsgrootte 4 personen. In een voorkomend geval kunnen wij kleinere gezelschappen samenvoegen.

 

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.