Stoere wildwaterweek Sočavalley in Slovenië

Maak kennis met de diverse wild water sporten in één fantastische week

Stoere wildwaterweek Sočavalley in Slovenië

829.00 per persoon

Een Waanzinnige Wild Water Week op de mooiste rivier van Europa: de Soča ! Voor dit arrangement is een sportieve instelling en/of enige ervaring met wildwatervaren een pré …
U verblijft in een hotel op basis van half pension.

De prijzen kunnen variëren per seizoen en aan de hand van het aantal deelnemers.

Aantal personen:

Beschrijving

De Soča is terecht een top-10 rivier voor kajakken en raften

U reist op eigen gelegenheid naar Kobarid, in de Julische Alpen, in het prachtige noord-westen van Slovenië. Dit gezellige dorpje ligt direct aan de rivier en heeft een gezellig centrumpje met winkels, terrasjes en bezienswaardigheden.

Het programma (voorbeeld)

Dag1, Aankomst: U maakt kennis met de groep en uw gids en checked in in het hotel. We werken met kleine, internationale groepen van ongeveer 8 personen. U krijgt een briefing voor de hele week en als u op tijd bent, kunt u alvast een tochtje maken in de omgeving of een terrasje pikken in het dorp.

Dag 2, Raften: We beginnen vandaag op ontspannen wijze, en na het ontbijt vertrekken we naar de rivier voor een mooie raft-tocht. Na de basis instructie op een makkelijk deel van de Soča, is er gelegenheid om te zwemmen vanaf een strandje. Daarna wordt het water al wat wilder en het raften al gelijk een stuk moeilijker.

In de na-middag heeft u de tijd voor wat sight-seeïng of om een wandeling te maken langs de Kobarid Historic Trail met loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog, een mooie waterval en prachtige natuur.

Dag 3, Canyoning: Vandaag gaan we een halve dag de Susec canyon in. Nadat u de nodige uitrusting heeft gekregen hiken we naar het beginpunt. De eerste afdalingen zijn niet zo moeilijk, en uiterst geschikt om de juiste afdaaltechnieken te leren. Verderop wordt het wat spannender en moet u met behulp van touwen naar beneden.

Dag 4, Kajakken, dagtocht: Wildwater kajakkers komen van over de hele wereld om op de Soča rivier te kajakken. Het is daarmee één van de populairste plaatsen geworden om deze bijzondere sport te leren. De eerste twee uur zoeken we een kalm stukje water op om de basistechnieken te leren. Na de lunch gaan we de rivier op om bij ww1 en ww2* het geleerde in de praktijk te oefenen.

*ww is de indicatie van de stroomsnelheid van het water. Dit is internationaal vastgesteld, en loopt van 1 – 5

Dag 5, vrije dag: Een heerlijke dag om te ontspannen bij het hotel, of om juist van de gelegenheid gebruik te maken en te gaan mountainbiken of paragliden !

Dag 6, Tubing: Vandaag staat in het teken van een relatief nieuwe en erg leuke watersport: Tubing. In een opgepompte binnenband en met behulp van een peddel zakken we de rivier af door uitdagende stroomversenllingen heen.

Dag 7, Mountainbiken: Vanmorgen blijven we op het droge. Onder leiding van een ervaren gids maakt u een inspannende, maar prachtige mountainbiketocht door de bergen rondom Kobarid. Inclusief geveerde ATB en helm.

In de middag bent u vrij, en bestaat de mogelijkheid om een extra activiteit bij te boeken, zoals het zipplinepark of parapente vliegen.

Dag 8, Vertrek: Je kan vandaag natuurlijk je reis vervolgen, maar…….. langer blijven voor meer adrenalinekicks is zeker aan te bevelen !

 

Inclusief:

  • 7 overnachtingen in 3* hotel, halfpension (ontbijt + diner)
  • Begeleiding door erkende en lokale gids.
  • Groepsveiligheidsmaterialen
  • Transport in de vallei

Exclusief:

  • Heen- en terugreis naar Kobarid
  • Reis- en annuleringsverzekeringen
  • Lunches en dranken
  • Alles dat niet onder ‘inclusief’ staat vermeld.

Op basis van twee-persoonskamer, halfpension. Toeslag één-persoonskamer €49,-

Startdata: elke zondag in de schoolvakanties.

De genoemde prijs is vanaf, vanwege maatwerk kan de prijs afwijken.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.