Speleologie

Een spannende tocht onder de grond

Speleologie

36.95 per persoon

Gekleed in pakken en helmen met lampjes gaan we een tocht maken door de grot. Een enorme belevenis!

Let op! dit is geen gewone wandeling in een toeristische grot, maar een echte outdooractiviteit. Van tijd tot tijd wordt veel van uw lenigheid gevraagd om u door smalle doorgangen te wurmen of langs steile wanden te klimmen of af te dalen.

Aantal personen:

Beschrijving

Hierbij klauteren en kruipen we door zalen en gangen waarbij af en toe leuke hindernissen moeten worden genomen. Af en toe is het een smalle gang en soms kan je gewoon rechtop staan. Met diverse knopentouwen en wat klim-, klauter- en kruipwerk kom je op de mooiste plekjes in de grot. Een enorme belevenis!

Uiteraard wordt deze activiteit begeleid door een instructeur die de weg in de grot goed kent.

In de winter is de grot gesloten in verband met de vleermuizen die daar overwinteren.
Deze activiteit kan geboekt worden vanaf april t/m oktober met minimaal 8 personen (uitzondering tijdens het vakantieprogramma)..
Minimale leeftijd is 8 jaar.

Wij maken gebruik van de grot Steinlein in Comblain au Pont. Omdat daar een grote en bijzondere populatie vleermuizen overwintert, is deze grot dicht van half oktober tot half april, en mogen wij er dus niet in om de rust niet te verstoren.

Minimumaantal deelnemers: 8

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.