Langlaufen in de Ardennen

Onze instructeurs leren u de fijne kneepjes tijdens een mooie tocht.

Langlaufen in de Ardennen

34.95 per persoon

U kunt kennismaken met de typisch Scandinavische wintersport. Samen met onze instructeurs, die u snel op weg helpen, maakt u een schitterende tocht. U komt op plekken waar u zonder ski’s nooit kunt komen. Het leuke van deze activiteit is dat het voor iedereen toegankelijk is. Exclusief materiaalhuur en loipepas.

Beschikbaar vanaf 8 personen tot maximaal 20 personen.

Aantal personen:

Beschrijving

Langlaufen in de Ardennen

Langaufen is voor iedereen; of u nu een ontspannen tochtje wilt maken door een prachtig winterlandschap, of wanneer u er een sportieve prestatie in ziet. Iedereen kan langlaufen op zijn eigen tempo.

De juiste techniek

Het is daarbij wel belangrijk dat u de juiste technieken leert en gebruikt. Wij maken geen volleerd langlaufer van u, maar zorgen er voor dat u het materiaal kent en de belangrijkste passen weet te onderscheiden (diagonaalpas, schaatspas) , en wanneer deze te gebruiken. Voor uw veiligheid en gezondheid is het ook van belang dat u leert remmen, en op de juiste manier leert vallen

Prachtige natuur

het gebied waar u het meest sneeuwzeker bent in de Ardennen, is de Hoge Venen, tegen de Duitse grens aan. Door zijn hoge ligging, tussen de 500 en 700 meter, kan hier elke winter wel korter of langer worden geskied. Omdat de grond er tegelijkertijd zeer arm is, is het gebied van nature grotendeels leeg en onbewoond. een prachtig hoogland moeraslandschap, doorsneden met mooie rivierdalen en eeuwenoude dennenbossen.

Materiaal

Ter plaatse huren u het nodige materiaal, als u daar tenminste niet zelf over beschikt. Reken hiervoor op een bedrag van ongeveer €8,00. Soms heeft u tevens een loipepas nodig van ongeveer €2,00. Vanaf 8 personen.

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.