Mountainbiken met instructeur

Mountainbike tocht met gids door de bossen en over heuvels in de Ardennen.

Mountainbiken met instructeur

34.95 per persoon

Ga mee mountainbiken met onze gidsen op moderne, geveerde mountainbikes door bos, heuvels en modder. Onze instructeur weet de mooiste routes met leuke klimmetjes en fantastische afdalingen. Het asfalt proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Een activiteit waarbij men vaak niet schoon blijft maar dat hoort erbij. Iedereen krijgt verplicht een helm op. De snelheid en lengte van de tocht worden afgestemd op de deelnemers.

Wilt u een uitgebreider arrangement ? Voeg dan toe aan ‘mijn activiteiten’.

Aantal personen:

Beschrijving

Mountainbiken in de Ardennen, je moet het een keer gedaan hebben

Spannende singletracks, uitgestrekte bossen, heerlijk open landwegen…. Of je nu met een bedrijfsuitje, een familieweekend, met een groep vrienden of lekker met zijn tweeën bent, in de Ardennen moet je een keer in je leven gemountainbiked hebben. Bergop fietsen valt nooit heel erg mee, maar des te groter de beloning en het gevoel van overwinning als je na een inspannende klim, weer heerlijk mag gaan afdalen. Maar pas op! Dat is niet altijd even gemakkelijk, en niet zonder gevaar. Gelukkig staan onze instructeurs je bij om je hiervoor de juiste techniek te leren.

Het materiaal

Wij beschikken over prima Conway mountainbikes met hele goede schijfremmen, en voorvering. Verder moet je uiteraard een helm op (krijg je van ons) en heeft de instructeur reparatie- en EHBO spullen bij zich. Wij hebben bidons, die je mag lenen, maar je kan die uiteraard zelf ook meenemen. Gewone waterflesjes passen niet goed in de bidonhouder, en raak je waarschijnlijk onderweg kwijt, tenzij je die in een rugzakje meeneemt.

Wilt u deze activiteit als onderdeel van een actief lang weekend in de Ardennen? Bekijk dan de mogelijkheden via deze link: https://www.venturix.nl/activiteiten/families-en-vrienden/family-adventures-ardennen/4-daagse-weekender-ardennen-adventure-in-2022/

 

LET OP: Mountainbiken is niet zonder risico’s en er wordt veel gevraagd van uw eigen verantwoordelijkheidsbesef om deze activiteit veilig te laten verlopen. Door de aard van het terrein is deze activiteit niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Onze fietsen zijn in principe geschikt voor lichaamslengtes van ong. 1.55 – 195 mtr. Wijkt die van u daar veel vanaf, laat ons dat dan even vooraf weten.

Nadat u heeft geboekt, krijgt u van ons een uitgebreid kledingadvies per mail toegestuurd.

 

 

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.