Juliana Trail (meerdaagse hikes)

Kies één van de verschillende meerdaagse hiking trips

Juliana Trail (meerdaagse hikes)

899.00 per persoon

De Sočavallei en de Julische Alpen liggen nèt over de grenzen met Italië en Oostenrijk in het noord-westen van Slovenië, het land met de meeste oppervlakte bossen per inwoner ter wereld.

U maakt meerdere dagen achter elkaar mooie maar inspannende wandeltochten waarbij een goede conditie en enige ervaring zeker van pas zullen komen.

Er zijn verschillende meerdaagse hiking trips mogelijk. Hieronder staat een voorbeeld van een 7-daagse hike. Wij kijken graag samen met u naar het beste programma voor u.

De prijzen kunnen variëren per seizoen en aan de hand van het aantal deelnemers.

Aantal personen:

Beschrijving

7 dagen met Tarvisio

DAG 1: Aankomst in Bohinjska Bistrica
Maaltijden: diner

Aankomst in Bohinjska Bistrica en overnachting in hotel.

DAG 2: Treinrit van Bohinjska Bistrica naar Most na Soci. Wandeling naar Tolmin
Maaltijden: ontbijt, diner
Afstand: 8 km, 3 uur

Treinrit van Bohinjska Bistrica naar Most na Soči.
De hele etappe van Most na Soči loopt over het wandelpad naar Tolmin. Tolmin is een leuk stadje gebouwd op de terrassen boven de samenvloeiing van de rivieren Soča en Tolminka. Het gebied zelf is behoorlijk populair onder de bewoners en ook een beroemde locatie voor internationale muziekfestivals in de zomer.
Tegenwoordig is Tolmin het administratieve centrum van de vallei en een startpunt voor verschillende activiteiten voor bezoekers.

DAG 3: Wandeling van Tolmin naar Kobarid
Maaltijden: ontbijt, diner
Afstand: 17 km, 4 uur

Het pad begint bij de paragliding-landingsplaats – Kobala nad Tolminom, een van de meest populaire paragliding-sites; bij mooi weer zien we honderden of meer paragliders boven de bergtoppen vliegen. Ga verder langs de oevers van de rivier de Soča door de zonnige dorpjes Gabrje en Volarje. In Selišče steken we de kleine rivier de Volarja over die ontspringt onder Krn, die een reeks van de mooiste en hoogste Sloveense watervallen verbergt. Tussen Kamen en de kerk van St. Lawrence wandelen we door de sprookjesbossen en over de paden die tussen de oude, met mos bedekte muren lopen.

DAG 4: Wandeling van Kobarid naar Bovec
Maaltijden: ontbijt, diner
Afstand: 21 km, 6 uur

De etappe tussen Kobarid en Bovec voert ons van de zachte sfeer van de Primorska-kant terug naar de barre omstandigheden van de bergachtige wereld. De vallei verandert dramatisch direct na Kobarid, de brede rivierbedding en rivieroevers vloeien samen onder de steile hellingen van Polovnik aan de ene kant en Stol aan de andere kant. Soča, dat zachtjes over grindgroeven in het onderste deel stroomt, schuimt in wilde stroomversnellingen en diepe poelen. We kunnen de hele dag de wilde stroom volgen en wandelen door de gebieden die de naam en de glorie van de rivier hebben gedragen onder de wildwaterliefhebbers over de hele wereld. Boven Boka strekt de vallei zich uit tot een breed bekken en kunnen we genieten van het uitzicht op de machtige toppen: Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak en Triglav aan het einde van de vallei. De zijweg voert ons door het dorp Čezsoča naar Bovec. Bovec is het toeristische hart van de vallei en het sterkste Sloveense centrum van alle mogelijke buitenactiviteiten in de natuur.

DAG 5: Wandeling van Bovec naar Log pod managrtom
Maaltijden: ontbijt, diner
Afstand: 11 km, 4 uur

Vanuit Bovec lopen we langs de historische route langs Ravelnik, de posities van het Oostenrijkse leger in WO I, die momenteel worden gepresenteerd in een openluchtmuseum, en naar het machtige Kluže-fort, gebouwd boven de 60 meter diepe kloof van de Koritnica-rivier. We gaan verder langs de rechteroever naar de kloof en watervallen van de Nemčlja-beek, langs het lagere deel van de Možnica-vallei en terug naar de hoofdweg die naar Log leidt. Log pod Mangartom is een mooi dorp genesteld onder de toppen van Jerebica, Mangart, Jalovec en Loške stene. Midden in het dorp is een ingang naar een tunnel, die aan de Italiaanse kant naar de mijn liep, die in het verleden voor veel mensen de bron van inkomsten was. De mijn is nu gesloten.
Na de wandeling haalt onze shuttleservice je op en brengt je terug naar het hotel in Bovec

DAG 6: Wandeling van Log pod Mangartom naar Tarvisio
Maaltijden: Ontbijt
Afstand: 21 km, 7 uur

’s Ochtends brengt onze shuttleservice u naar de start van de etappe in Lpg pod Mangrtom. Vanaf Log pod Mangartom wandelen we door de steile Predilce-kloof. Het pad loopt grotendeels door het bos onder het dorp Strmec en onder de hoofdweg door. Slechts een paar stappen van ons pad verwijderd kunnen we twee watervallen bezoeken, direct boven de samenvloeiing van Predilce en Mangartski potok, en de watervallen van Predilce bijna onder de pas, waar we ook kunnen genieten van het uitzicht op het fort van Predil. De hoofdweg is toegankelijk vóór de voormalige grensovergang op de pas, op een prachtig panoramisch punt met uitzicht op Mangart, Jalovec en Loške stene. We dalen af ​​naar het meer dat de perfecte plek is voor een romantische wandeling, zwemmen in de zomer, en dan gaan we verder naar Cave del Predil. In Cave del Predil was tot 1991 een lood- en zinkmijn in bedrijf. We kunnen nog steeds de overblijfselen van de machines zien, grote dammen van opgegraven residuen en een museum met de mijnwerkers van Log pod Magnartom. De meeste mijnwerkers verlieten de stad nadat de mijn was gesloten en de heropleving van de stad is nu langzaam aan de gang.

DAG 7: Vertrek
Maaltijden: Ontbijt

Inclusief:
– 6 nachten in tweepersoonskamers
– 6 ontbijten en 5 diners
– Bagagetransfers
– Organisatie, kaarten, gpx-tracks

Exclusief:
– lunches, drankjes
– Treinkaartjes van Bohinj naar Most na Soci
– Aankomst en vertrek

VenturiX Outdoor = Kleinschalig avontuur op maat

Géén grote groepen, géén lange rijen, maar wèl authentieke outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding in de vrije natuur, met respect voor ieders capaciteiten en de natuurlijke omgeving.